Dubbel GULDSUCCÈ på sprint-SM i Västerås!


Foto: @kl_grafi
Det var en riktig guld fest för Järla under helgens sprint-SM.
På söndagens sprintstafett sprang kvartetten Filipa Rodrigues-Jens Rönnols-Karolin Ohlsson-Erik Berzell hem SM-guldet efter en dramatisk slutstrid där Erik sprang om dittills ledande Västerviks OK under sista kilometern. Erik som under morgonen hoppat in som reserv för en sjuk Olle Boström gjorde det med den äran och förde in laget till Järlas första SM-guld nånsin i en seniorstafett.
På första sträckan hade Filipa gjort ett stabilt lopp och växlat som sexa, en knapp minut från täten. 
På andrasträckan gjorde Jens ett riktigt fint lopp och förde upp laget som tvåa. En kuriosa i sammanhanget är att Jens efter växling fortsatte löpturen för att hinna med en buss som avgick mot Arlanda mindre än 18 minuter efter att han passerat mållinjen. 
Tredjesträckan sprangs av gårdagssegraren Karolin som idag dock fick sig slagen av Västerviks snabbspringande nederländska Eef van Dongen som gjorde att Erik hade 38 sekunder upp till Västerviks Simon Jakobsson ut på sistasträckan.  Erik inledde starkt med sprang förbi den första TV-kontrollen och fick vända tillbaka. Vid den andra TV-kontrollen skiljde knappt 15 sekunder med någon kilometer kvar att springa. Den löpande kameramannen fångade sedan när Västervik gjorde ett misstag och Erik var förbi!

I och med segern föräras både Filipa Rodrigues och Erik Berzell titeln livstids mästarmedlemmar i Järla Orientering för sina SM-guld på seniornivå. Både Jens och Karolin är det sedan tidigare.

Läs löparnas upplevelser nedan:

Filipa Rodrigues, sträcka 1:
Var taggad för att springa bra idag efter gårdagens dålig prestation, var fokuserade och viste att jag skulle behöva springa mycket fort. Oftast springer jag första sträcka och jag tycker det passar mig fint, mycket adrenalin att gå ut med alla. Var otroligt mycket gafflingar så alla var lite utspridda ganska tidigt i loppet, hade en lite dålig vägval och benen började bli trötta och tyngre mot andra halvan, mot slutet hade jag ingen aning vilken placering vi hade, tänkte var närmare 10e så var mycket bättre än min känsla! Var extrem glad med vår lag prestation, alltid roligt att springa stafett med Järla.

Jens Rönnols, sträcka 2
Fint utgångsläge med täten och några ryggar inom räckhåll. Ingen drömstart på loppet dock, tog ett sämre vägval direkt till ettan. Tappade även ut från femman där det var otydligt med gränserna till tomtmark. Skulle gena över en innergård men fick känslan av att jag sprang in på förbjudet. Fick förvirrad vända tillbaka och runda i kanten för att vara säker. Kämpade fysiskt och mentalt med flera små misstag som dessa i kartläsning och vägval. Räddningen var att ha lag framför att jobba ikapp. Fick positiva besked av att trots allt ta placeringar, låg även en del i rygg och läste in vägval på taktiska ställen. Fick jogga vidare direkt efter växling för att hinna på bussen mot Arlanda för träningsläger i Ungern. Blev bussresa och eftersvett istället för segerjubel och efterfest, men att dra upp sändningen på Svt-play och se Erik visa var skåpet skulle stå på sista var nöje nog!

Karolin Ohlsson, sträcka 3
Grymt utgångsläge. Riktigt kul att bli utväxlad av Jensa i sånt läge. Valde att gå vänster till 1an och mötte då Eef som hade en annan gaffling och såg direkt att jag tappat på både gaffling & vägvalet. Försökte att inte stressa upp mig över det.. jobbade på och genomförde mina vägval utan att tokrusa ikapp. Dock tog jag ytterligare två vägval som jag märkte var lite för långa. Försökte släppa det och jobba på! Plockade kontrollerna bra i slutet men tappade ganska mycket tid på Västervik efter de där vägvalsbesluten och var rätt besviken på det. Hade velat växla ut Berzan i bättre position. Så var sjukt glad när han förvaltade det på ett sånt kungligt sätt! Riktigt stolt över mitt lag idag! Så grym insats!

Erik Berzell, sträcka 4
Var lite omtumlande att vakna i morse och behöva ställa om sig från ett lag till ett annat och på samma gång göra ett lönlöst försök att hitta ersättare till återbuden. Otacksamt jobb att få tag på någon kl 6.30 en söndag som kan ta sig till Västerås innan kl 9.00! Väl på plats i Västerås gick det att ladda om och det kändes bra att få förvalta det fina utgångsläget jag fått från Filipa, Jens och Karro. Väldigt nöjd med mitt lopp och jag kände mig stark hela vägen. Det lilla misstag jag gjorde vid K6 påverkade mig inte negativt och jag kände mig pigg när jag fick syn på Västervik. Såg att Simon gjorde ett misstag och försökte då lägga på en extra växel och fick en liten lucka som räckte hela vägen. Kändes lyxigt att gå i mål med lagkamraterna som etta!!

Se sändningen från sprintstafetten
Se fullständiga resultat från sprintstafetten

På lördagen avgjordes den individuella sprinten med stora Järlaframgångar. 
Efter en trevande inledning stod Karolin för en imponerande avslutning och vann till slut SM-guldet före Alva Sonesson, Falköpings AIK OK. Trea blev Lina Strand. Ausrine Kutkaite slutade 10:a och Filipa Rodrigues 12:a. Imponerade bredd på damsidan. 
I D18 gjorde Wilma Mårtensson ett riktigt bra lopp och slutade 8:a. Märta Ahlquist blev 17:e.
I den tuffa H21-klassen blev Jens Rönnols 9:a och i H18 slutade Gustav Netz 11:a.

Se sändningen från sprinten
Se fullständiga resultat från sprinten

Summeringsvis så en resultatmässigt fantastisk helg för Järla med två senior-SM guld samma helg där vi tidigare totalt tagit fyra seniorguld.

Se alla Järlas SM-medaljörer

 

Speak Your Mind

*