Dubbla EM-silver till Karro

EM i Schweiz har nu avslutats efter en intensiv vecka.med många lopp och vårens framgångar har fortsatt för Karolin Ohlsson och hon kommer hem med två stafettsilver i bagaget.
 
På den inledande sprinten kom hon på 8:e plats efter att ha tappat tid i inledningen.  Vann gjorde Tove Alexandersson. 
Resultat
GPS

På den efterföljande sprintstafetten fick Karro för första gången springa i det svenska laget och dessutom chansen att springa sista sträckan. Åt segrande Schweiz fanns inget att göra men efter ett stabilt och säkert lopp höll hon andraplatsen och förde in Sverige till en silvermedalj.
Även på stafetten fick Karro springa sista, då tillsammans med Lina Strand och Sara Hagström. 
Karro gick ut som sjua på behörigt avstånd från de två Schweiziska lagen men med tredjeplatsen inom räckhåll vid ett bra lopp. Och det gjorde hon. Riktigt imponerande löpning där hon vid varje passerkontroll plockade både placeringar och tid på täten. Vid varvningen med nån kilometer kvar hade hon lämnat de jagande lagen bakom sig och såg ut att ha säkrat silvret (eftersom bara det bästa schweiziska laget räknas) en försmädlig miss på tredjesista kontrollen gjorde dock att klungan kom ikapp och även gick förbi. Karro jagade ikapp och in på upploppet var hon sida vid sida med danska stjärnlöparen och erkänt löpstarka Maja Alm som hon spurtade ner med en mäktig spurt och säkrade silvret efter några minuters stor dramatik.
 
EM avslutades med en mycket tuff och kuperad långdistans där hon slutade på 9:e plats.Vann gjorde Tove Alexandersson som fått stå över de båda stafetterna på grund av en stukning.
Resultat
GPS
 
Portugisiska Filipa Rodrigues sprang sprint, medel och sprintstafett. Hon åkte tyvärr ut i kvalen på de individuella tävlingarna och blev 18:e i sprintstafetten. 
Schweiziska Sofie Bachmann sprang medeldistansen och sprang där in på en mycket fin 12:e plats.
Resultat medeldistans
 

Comments

  1. Bibbi Nilsson says

    Vad skall man säga?
    Hatten av!!!
    Så imponerad!