Emma etta och Olle tvåa

OlleEmmaFinalen av årets Swedish League-serie avgjordes idag med jaktstart.
Emma hade inför söndagens jaktstart ett försprång på 4.30 före IFK Lidingös Anna Bachman vilket är mycket men som snabbt kan försvinna i den tekniskt mycket krävande terrängen.
Emma gjorde små misstag och bakom henne samlade sig konkurrenterna ihop sig. Emma höll sig dock kylig i avslutningen och kunde till slut vinna med cirka en minuts marginal före Tove Alexandersson. Bakom henne gjorde både Karolin Ohlsson och Elin Hemmyr Skantze vädligt bra lopp (3:a och 2:a på etappen) och var i mål som 5:a respektive 8:a.
Se damernas GPS:
Stor intervju med Emma innan helgen
Intervju med Emma efter loppet
I herrklassen följde Olle Boström upp tredjeplatsen på gårdagens medeldistans med ett nytt kanonlopp. Han gick ut som trea men sprang ikapp SNO:s Jonas Leandersson och avgjorde ner mot sista kontrollen och tog därmed andraplatsen. Åt OK Ravinens Gustav Bergman fanns inget att göra.
– Jag är väldigt nöjd. En väldigt bra genomförd finalhelg. Skönt att räcka så långt i hårda konkurrensen. Totalt visar det att jag både har stabilitet och högsta kapacitet. Fantastisk dag för Järla. Tjejerna löper fantastisk och jag är väldigt imponerad av att Emma höll ihop det..
Se herrarnas GPS:

Comments

  1. Fredrik B says

    Grattis till många fina prestationer idag och även tidigare under Swedish League. Superspännande att följa även på distans.

  2. Helene och Leif says

    Stort grattis till alla fantastiska lopp idag.
    Otroligt spännande att följa er framför datorn!