Olle på nytt världscup femma!

På söndagens medeldistans i Munkedal gjorde Olle ett nytt topplopp som återigen räckte till en femteplacering. Olle var i mål 1.41 efter segrande fransmannen Thierry Gueorgiou och var med det näst bäste svensk, efter William Lind som var tvåa. Då helgens världscuplopp även var uttagning till VM i Skottland i augusti så det ser väldigt positivt ut för Olle att återigen få springa VM. Truppen tas ut under veckan.
Inga andra Järlalöpare sprang medeldistansen.
GPS-sändningen från loppetEfter att ha radat upp fina lopp under vårsäsongen fick Olle Boström äntligen möjlighet att återigen springa internationella tävlingar efter flera års skadeproblem.När världscupens andra omgång fortsatte i norska Halden idag gjorde Olle ett imponerande lopp och kunde med ett tidigt startnummer springa in på en femteplats. Olle ledde länge tävlingen vid samtliga radiokontroller och var till slut 3.55 efter schweizaren Mathias Kyburz som vann med två minuters marginal.
Det var ett riktigt bra tekniskt lopp med bra flyt sa en märkbart nöjd Olle direkt efter målgång.Det är fantastiskt att vara tillbaka på den här nivån efter mer än tre års frånvaro.
Läs längre intervju med Olle efter loppet
Världscuptävlingarna här räknas även som observationstävlingar inför sommarens VM i Skottland där Olle nu definitivt är med och fightas om de tre svenska platserna på långdistans. Olle var idag andre bäste svensk efter Gustav Bergman som slutade trea.
Håkon Jarvis Westergård slutade på 49:e plats, en dryg kvart från Kyburz.I damklassen blev Karolin Ohlsson 16:e, 13 sekunder före Emma Klingenberg på 17:e plats. Vann gjorde danskan Ida Bobach.
GPS-tracking från herrarna
GPS-tracking från damernaPå fredag väntar sprintstafett.


På onsdag sätter årets andra världscupomgång igång (den första var på Tasmanien direkt efter nyår).För Järla deltar Olle Boström (sprint, lång), Karolin Ohlsson (sprint, sprintstafett, lång), Emma Klingenberg (sprint, sprintstafett, lång) samt Håkon Jarvis Westergård (sprint, sprintstafett, lång).

Det kommer vara fyra tävlingar i norska Halden och i Munkedal. Förutom att de ingår i världscupen är de åtminstone för det svenska laget även uttagningstävlingar för VM i Skottland i augusti och även ”för-VM” för nästa års hemma-VM i Strömstad.
3 juni Långdistans, Halden
5 juni Sprintstafett, Halden
6 juni Sprint, Lysekil
7 juni Medeldistans, Munkedal
http://www.woc2016.se/en/pre/competitionJag har sprunget många tävlingar under våren och tills nu har jag inte tänkt så mycket på världscupen. Men nu börjar jag se fram emot det! Konkurrencen bliver troligtvis tuff eftersom flera nationer använder världscupen som VM-test. Jag känner mig i bra form och hoppas kunne leverera stabile prestationer säger Emma som under våren radat upp fina lopp.- Det ska bli väldigt kul att få springa världscupen och representera Sverige på högsta nivå igen, säger Olle. Det var tre år sen sist så det har varit efterlängtat. Att det dessutom får ske på en långdistans i nordisk terräng gör inte saken sämre. Onsdagens långdistans i Halden kommer bli en riktigt häftig tävling!
Utöver Järlalöparna springer träningsmedlemmarna Josefine Engström och Topi Pentinen.

Comments

  1. anders.asplund says

    Thumbs Up

  2. Bilden, lika som bär….