Jukolastafetten till helgen!

Jukola
Till helgen avgörs året Jukola- och Venlastafett i Paimio utanför Åbo.

För er som inte varit på plats är Jukola något av orienteringens Vasalopp, något alla finnar ska ha genomfört. I år när tävlingen går i Åbotrakten bjuder man på nytt deltagarrekord med över 18000 löpare fördelat på 1411 damlag och 1780 herrlag! Järla kommer ställa upp med 7 lag (4 dam och 3 herr).
Lagen ser ut som följer:

Venlor

1. Karolin Ohlsson
2. Elsa Jansson
3. Emma Klingenberg
4. Elin Hemmyr Skantze

1. Ingjerd Myhre
2. Anneke Hald Björgum
3. Josefin Persson
4. Sara Sjökvist

1. Dora Szerencsi
2. Stina Jansson
3. Emma Sundvall
4. Ida Torbiörnsson

1. Kristin Andree
2. Gunilla Kreiss
3. Kerstin Sandström
4. My Heinrup

Jukolabröder

1. Ivan Kuchmenko
2. David Bejbom
3. Olle Boström
4. Morten Westergård
5. Alain Denzler
6. Espen Weltzien
7. Håkon Westergård

1. Mattias  Millinger
2. Erik Berzell
3. Mats Nordbröden
4. Emil Lauri
5. Dan Wester
6. Micke Refors
7. Erik Andersson

1. Petri Laaksonen
2. Hence Carlsson
3. Mikael Andersson
4. Arvid Henriksson
5. Oscar Wiberg
6. Mathias Myrefelt
7. Peder Kock

För Järlas del börjar tävlingen med att damerna springer Venlastafetten med start 13.00 (svensk tid) på lördagen. Vi var ju tidigare i år tvåa på 10-mila och kommer återigen tillhöra ett av de absoluta favoritlagen.

”Det har varit väldigt svårt att ta ut lagen då tjejerna radat upp topplopp under hela våren. Venlastafetten har ju till skillnad mot 10-mila bara fyra sträckor vilket gjort konkurrensen ännu hårdare om platserna.”Herrstafetten startar 22.00 svensk tid.
I herrlaget kommer Olle Boström som under veckan visat kanonform med två femteplatser på världscupen få en nyckelroll då han springer den över 15 km lång tredjesträckan, som är en gafflad nattsträcka.

– Jukola erbjuder tuffa gafflade nattsträckor, vi kommer att använda Olle lite tidigare i stafetten på en riktigt tuff sträcka för att sätta prägel på stafetten. Han har i veckan visat fin form och är världens bästa nattlöpare. Vi ser det som ett offensivt vapen på en sträcka där vi tror och hoppas det kan hända saker. Just nu är vi på förläger i Paimio och bekantar oss med terrängen säger Axel Mattsson.

Anders Holmberg kommer tyvärr inte springa i laget då han som en engångföreteelse valt att springa för sin schweiziska klubb OLV Baselland tillsammans med bland annat Kaspar Hägler och Christoph Meier. Med i det laget springer även Kalevan Rastis Fabian Hertner.

Tävlingarna kommer att gå att se via YLE eller web-TV-sändning. Länk till det läggs upp senare.

Jukolas hemsida

Comments

  1. Fredrik B says

    Wow. Hur spännande får det bli? Bra jobbat, stort grattis tjejer!