Seger och andraplats till Karro på Euromeeting

Karolin Ohlsson

Foto: Anna Wallin
När sprinten på Euromeeting avgjordes i estniska skidcentrat Otepää slog Karolin Ohlsson till med en seger i klar marginal. Hon var sju sekunder före danskan Cecilie Friberg Klysner trots ett misstag på väg mot sista kontrollen.
”Oerhört skönt att se att det räcker långt om jag bara sköter orienteringen. I dag räckte det ju trots den där missen” säger Karro till Orientering.se.

Järlaresultaten:
1. Karolin Ohlsson 14.07,9
20. Ingjerd Myhre +1.21,4
43. Signe Klinting +2.29,5

1. Timo Sild, EST 15.00, 6
17. Håkon Jarvis Westergård +48,3
19. Alain Denzler +54,8
26. Morten Jarvis Westergård +1.10,1
30. Christoph Meier 1.14,3
35. Kaspar Hägler 1.23,4
36. Espen Weltzien 1.24,2

Orientering.se: Dubbelt svenskt på pallen – Ohlsson överst: ”Riktigt Gött”
Resultat sprint
GPS-tracking damer
GPS-tracking herrar

På söndagens medeldistans tog de svenska löparna dubbelsegrar i både herr- och damklassen. Karro var tvåa, 35 sekunder efter Anna Bachman. Även Ingjerd gjorde ett bra lopp och blev åtta och Signe kom 42:a.
På herrsidan var Espen bäst med en 25:e plats, drygt 5 minuter efter segrande Albin Ridefelt
Orientering.se: Svenskkvartett på pallen

Nio Järlalöpare på Euromeeting
Årets Euromeeting avgörs i helgen i den estniska skidmetropolen Otepää och Järla har med hela 9 löpare representerandes 4 olika länder. Euromeeting är en utvecklingslandskamp och även ett slags för-VM inför VM som avgörs i Estland 2017.
För Sverige springer Karolin Ohlsson som tidigare i år sprang VM. För Danmark gör nye Järlamedlemmen Signe Klinting comeback i landslaget efter att ha legat låg under ett par år. I det norska laget deltar hela fyra Järlalöpare, VM-bronsmedaljören från i somras, Håkon Jarvis Westergård får även sällskap av storebror Morten som gör seniorlandslagsdebut. Dessutom springer Ingjerd Myhre och Espen Weltzien. För Espens del är det  första uppdraget i den norska landslagsdräkten. ”Jag har varit nära i nästan 10 år nu….” kommenterade Espen uttagningen. Deltar gör även schweizarna Kaspar Hägler, Alain Denzler och Christoph Meier.
Tävlingarna är en sprint på fredag, en långdistans på lördag samt en medeldistans på söndag.

Comments

  1. Stort Grattis!
    /Kerstin Järladam?

  2. Stort! Det bådar gott för lång och medeln.

  3. Karro este på och vann.
    Imponerande

  4. Järla var bästa klubb på VM i Skottland. Blir vi det även på Euromeeting? Vi borde i alla fall vara den med flest löpare. Lycka till alla!