Olle flyttar till Norge


Som några av er kanske sett i resultatlistor så har Olle Boström under våren tävlat för den norska IL Tyrving då han under vintern flyttat till Oslo då han flyttat ihop med sin norska flickvän samt fått jobb i Oslo.

Olle kom till Järla som 10-12 åring och har sedan dess betytt oerhört mycket för Järlas utveckling och framväxt sedan dess, både genom sina framgångar men även genom sin person.
Som ungdom gjorde Olle rent hus i resultatlistorna och via framgångar med både SM-guld och JVM-guld som junior slog han igenom på allvar när han som förstaårssenior tog sig till VM i Frankrike 2011. Där blev han 5:a på långdistansen och tog tillsammans med Anders Holmberg brons på stafetten (Sverige var i ledning efter två sträckor när två Järlalöpare sprungit).

Efter det följde några tyngre år då fotskador stoppade framfarten innan en storstilad comeback gjorde att han endast var 13 sekunder från VM-guldet på medeldistansen i Skottland 2015. En av få svenska herrar som lyckats ta en individuell internationell mästerskapsmedalj i skog under de senaste decenniet.
Sedan några år tillbaka har Olle lagt ned den absoluta elitsatsningen då skador satt stopp.

Olle kommer även fortsatt vara Järlamedlem och bland annat springa SM-tävlingarna för Järla.

Vi står med öppna armar den dagen du bestämmer sig att flytta hem igen. Vi kommer sakna dig!

Comments

  1. Fredrik B says

    Tack Olle för många fina minnen. Lycka till, inatt och i framtiden.

  2. Det e röva!