Olle långdistanssjua!

bild (9)
När långdistansen idag avslutade VM-veckan i Skottland gjorde Olle på nytt ett mycket imponerande lopp då han blev sjua, 2:50 efter segrande fransmannen Thierry Gueorgiou. Olle gjorde ett jämnt lopp, till synes utan större missar och blev bäste svensk. Banan  var tuff och fysisk och avgjordes delvis på kalfjället på det skotska höglandet.

”- Jag har gjort ett bra lopp. Jag gjorde inga direkta misstag och har hållit ihop det på ett bra sätt. Det ar en bra långdistans och banan var tuff, säger Boström som var mindre än tre minuter bakom guldvinnande Gueorgiou och två minuter från bronsmannen Lundanes:
– Det är klart att när man missar de absoluta topplatserna så börjar man fundera på var jag hade kunnat springa de där minuterna snabbare. Men jag är nöjd med insatsen. Det måste jag vara.
– Jag är väldigt nöjd med mitt VM. Att få med sid en individuell medalj härifrån är stort. Sedan har veckan tagit ut sin rätt. Jag var sliten mot slutet i dag. Den sista halvtimmen handlade det bara om att kämpa, säger Boström som var 49 sekunder snabbare än näst bäste svensk Gustav Bergman som slutade åtta, säger Olle till orientering.se”

Olle kan summera en fantastisk VM-vecka med en bronsmedalj på medeldistans, en sjundeplats på lången och en sjundeplats på stafetten.

Orientering.se: Olle sjua i spännande långdistans
Radiosporten: Gueorgiou sprang hem 12:e guldet

Resultat
GPS-uppspelning
TV-sändningen i SVT-play

Comments

  1. PER LEMBRE says

    Stort grattis Olle. Superhärligt med medalj och all spänning du givit Järla och svenskarna under VM!

  2. Grattis till ett fint VM och en imponerande långdistans. Grymt tung terräng dessutom.

  3. Otroligt starkt gjort!

  4. Bibbi Nilsson says

    Grattis! Vilket otroligt bra VM du gjort!