SM-tävlingarna avslutades med medalj!

Årets orienteringssäsong får väl anses avslutad i och med helgens SM över ultralång distans som avgjordes strax öster om Gränna i norra Småland.
Tävlingen skulle egentligen gått i april men flyttades då snötäcket då låg tjockt.

Ultra-SM avgörs med gememsam start och gafflade slingor. I D18 gjorde Petrina Costermans ett nytt kanonlopp och tog hem SM-silvret. Hon var med i tätklungan vid varvningen och höll sedan den positionen hela vägen in mot mål när konkurrenterna släppte en efter en. I mål var hon till slut 20-talet sekunder efter Amanda Kleijn, Södertälje-Nykvarn.
Det är otroligt roligt att se den utveckling Petrina haft det senaste året med tre SM-medaljer på lite drygt ett år (sprint i D16 2017, stafett i D21 i september samt ultra i D18 nu).
En annan som visar på ständig utveckling är Jens Rönnols. Nu slutade han på en imponerande femteplats i H21 i ett lopp där han höll ihop loppet och sprang ensam under sista timmen. Samtliga löpare före honom har internationella medaljer på långdistans i bagaget.