Sprintbrons till Erik Berzell

Berzell
Erik Berzell tog idag sin första SM-medalj i Järlatröjan (se listan med övriga Järlamedaljörer) när han blev trea på sprinten i H20 i Sundsvall. Han var 38 sekunder efter segrande lituaern Algirdas Bartkevicius, OK Denseln.
”Det blev rätt bra till slut trots att inledningen av loppet var under all kritik, ja egentligen hela loppet var väl inte särskilt bra från min sida. Farten fanns helt klart i kroppen och jag kände mig lyft av gårdagens inspirerande sprintstafett. Jag trodde vid målgång att jag hade kastat bort alla mina chanser till en framskjuten placering efter att ha missat nästan 40 sekunder före första radiokontrollen men jag behöll bra tryck i löpningen under hela loppet och kan väl ändå känna mig en gnutta nöjd såhär i efterhand. Alltid kul med SM-medalj men jag hade hoppats på en ädlare valör. Har i alla fall haft en riktigt roliga dagar med Järlagänget!”
Åtta i samma klass var Arvid Henriksson. Även Anna Dahlgren-Rosén blev 8:a i D18. Karolin Ohlsson som om exakt en månad ska springa sprint på VM i Skottland hade en tyngre dag fysiskt efter en tids förkylning och blev 6:a i D21. Vann där gjorde Tove Alexandersson. Järlas andra VM-löpare, Olle Boström kom på 15:e plats i en mycket hård herrklass.
Fullständiga resultat
GPS H21
GPS D21
Sändning från SVTplayPå måndagen gick även den första SM-stafetten i sprintorientering. Anna Dahlgren-Rosén sprang första sträckan och växlade ut Olle Boström på den andrasträckan, 42 sekunder från täten. Olle var sedan snabbt ikapp och förbi tätlagen och växlade i täten efter två sträckor. På de avslutande sträckorna hade såväl Erik Berzell som Karolin Ohlsson lite längre gafflingsalternativ än konkurrenterna och Karro tog i mål laget som 6:a.
Andralaget som var ett rent juniorlag stämplade tyvärr fel.