Träningsprogram inför 25-manna

Här samlar vi information om de 25-manna förberedande träningarna. Vad syftet med dem är och hur de ska genomföras.
Kan vi fylla Järlagården varje tisdag fram till tävlingen?

Tisdagen 9 september
Stafettintervaller med gafflade banor. Långa banan 5,7 km med 5 intervaller. Korta 3,9 km med 3 intervaller.
25-manna bjuder på tät orientering, mycket folk och tätt med kontroller. Det gäller att hålla huvudet kallt och lita på sin egen orientering.
På den här övningen gör vi omstart på varje intervall och tränar stressmoment genom att simulera olika stafettlika scenarion.
Efter träningen kan du analysera med hjälp av att ladda upp ditt (eller titta på andras) GPS-spår. Länk till träningen i 2Drerun.

Tisdagen 16 september
25-manna bjuder ofta på lite kortare banor med många kontroller och mycket riktningsförändringar. Dagens träning är en medeldistansbana med start och mål kring Nackamasterna där vi tränar på just de momenten. ”Långa” banan är 5,2 km medan den lite kortare är 4,0 km. Orange grupp tränar på samma ställe och springer en övning som fokuserar på hållpunkts- och stråkorientering.
Gul grupp har en stafetträning där de får pröva på korta gafflade banor.
Efter träningen kommer man kunna analysera sitt lopp via 2Drerun så spring gärna med GPS-klocka om du har. Länk till träningen i 2Drerun.  Det här är troligen sista tisdagsträningen som genomförs helt i dagsljus så passa på och kom och träna innan vintermörkret kommer!

Tisdagens 23 september
På 25-manna möts man ofta av mycket folk som springer kors och tvärs och mycket gafflingar. På dagens stafetträning kör vi gemensam start för alla tre olika banlängder (kort, medel, lång) där spridningen sker med hjälp av kluster av kontroller man får ta i valfri ordning. Vilken bana är först i mål?
Pannlampa/kartlyse kommer behövas.
Träningen läggs upp i 2Drerun efteråt.

Tisdagen 30 september
Tjeckisk stafett. Övning som genomförs två och två med samma karta. Korta orienteringsintervaller där man i paret tar en kontroll åt gången och växlar med kartan. Pannlampa behövs. 

Tisdagen 7 oktober
Terräng-KM för hela klubben på elljusspåret. Ett varv för de yngsta upp till fyra varv för H21. Gemensam start klassvis.
Till soppan presenterar vi lagen till 25-manna och all övrig viktig information.
Vi hoppas att alla 25-manna löpare kommer på det här genrepet och fyller Järlagården!