Världscupsuccé av Karolin Ohlsson


Foto: Svensk Orientering
Att Karolin Ohlsson tagit enorma steg i sin väg mot världstoppen under året har nog inte undgått någon. I helgen visade hon det med eftertryck. 
Efter en säsong som överträffat det mesta med bland annat VM-guld (och silver), 10-milaseger, dubbla EM-silver och trippla SM-medaljer skulle den internationella orienteringssäsongen i helgen knytas ihop i och med finalhelgen i världscupen i tjeckiska Prag med omnejd.
Inför finalhelgen låg Karro på en fjärdeplats i världscupen med häng upp på pallplaceringar om hon skulle springa bra.

Tävlingarna inleddes med den nya disciplinen knockoutsprint (enligt samma princip som längdskidåkningens sprintar). På genrepet på Euromeeting i Danmark för två veckor sedan vann hon i stor stil och även den här gången dominerade hon genom kval, kvartsfinal och semifinal. I finalen fick hon dock stryk av schweiziskan Judith Wyder efter en dramatisk spurt och blev till slut tvåa.
Resultat kval
Resultat kvartsfinal
Resultat semifinal
Resultat final

Lördagen innehöll en medeldistans i ytterst spektakulär sandstensterräng med enorma ”stenpelare” som gjorde att banan delvis blev som att springa i en labyrint. Karro gjorde ett fantastiskt lopp i den svårnavigerade terrängen vilket slutade med en seger med 1.10 före schweiziskan Julia Jakobs. 
Segern är Järlas första världscupseger nånsin.
– Jag är så sjukt glad. Det känns overkligt att jag äntligen lyckats vinna i världscupen. Jag tror verkligen att någon driver med mej. Vad jag har längtat efter detta, säger en jublande glad Ohlsson.
Se segerintervjun med en överlycklig Karro
Officiella resultat
Se banan

Tävlingarna avslutades med en sprint där Karro gjorde ett nytt riktigt bra lopp. Fjärdeplatsen på tävlingen räckte till att säkra andraplatsen i den totala världscupen med god marginal efter överlägsna Tove Alexandersson.
Resultat sprint

Slutställningen i världscupen 2018 

Comments

  1. Bibbi Nilsson says

    Du är bäst!👍💞
    Kram Bibbi