VM-guld och succé för Petrina på Junior-VM!!


I veckan avgjordes årets Junior-VM i Turkiet med Petrina Costermans på startlinjen. Efter imponerande löpning både under vårens testtävlingar samt på Venlastafetten veckorna innan kändes det nog som att Petrina skulle ha bra chanser att hävda sig långt fram i resultatlistorna. Och det stämde!

På den inledande, mycket kuperade sprinten sprang hon in på 12:e plats.
-Sprinten var inte lika teknisk som jag trodde den skulle vara så blev defensiv i löpningen. Förutom en miss på långsträckan höll jag ihop det bra” sa Petrina efter loppet.
Resultat

På medeldistansen visade hon att vårens resultat inte varit någon tillfällighet. Vid varvningen med 5-6 minuter kvar av loppet hade hon vittring på medaljerna men ett mindre misstag i den täta och tekniska terrängen gjorde att hon sprang in på sin första topp10-placering då hon blev nia.   
– Det gick i lite annorlunda terräng än vi trott så blev chockad av hur tungt och  svårsprunget det var. Tyckte inte jag fick något flyt utan småmissade under hela loppet. Det var synd med bommen efter varvning eftersom jag i efterhand sett att jag hade bra tid fram till dess var kommentaren efter loppet.
Resultat

På långdistansen gjorde hon ett väldigt imponerande lopp. Hon varvade som tvåa med bara en kort slinga kvar, inte långt från ledning. Tyvärr blev det ett litet misstag på slutvarvet och en medaljplats byttes ut mot en fjärdeplats, ynka tre sekunder från bronset och 1.31 från segern.
– Lången hade jag överlag väldigt bra kontroll över, en minuts miss vid mitten av banan men tog bra vägval och hade framförhållning. Varvningen satte dock åter lite krokben och jag bommade i ett grönområde första kontrollen på sista slingan. Är nöjd med loppet innan dess men grämer mig fortfarande mycket över missen!

Resultat

Stafetten avslutade veckan och där fick hon springa andrasträckan i lag med Tilda Östberg och Hanna Lundberg. Tilda tappade lite på förstasträckan men Petrina gick sen som ett spjut genom fältet och plockade både placeringar och tid på täten och växlade sedan ut Hanna som fyra, 1.45 från ledning.
Hanna hade sedan inga problem att springa ikapp och ifrån Ungern och förde Sverige till en säker seger och ett JVM-guld till Sverige och Petrina!
Resultat

-Det var riktigt roliga tävlingar och är nöjd med det mesta. Jag vill tacka alla som har gratulerat på olika sätt mycket! sammanfattar Petrina efter hemkomst.

Det senaste året har Petrina tagit otroliga kliv i sin utveckling och tagit steg som nästan är ofattbara. Väldigt glädjande för en löpare som började i Järlas nybörjarkurs 2011 och nu tagit steget till världsmästare.

Petrina blir därmed en i en liten men växande skara som kan titulera sig ”Mästarmedlem” och får livstids medlemsskap i Järla.

Se listan med Järlas tidigare medaljörer

Comments

  1. Michael Ahlquist says

    Mycket imponerande utveckling och framfart på JVM, stort grattis igen Petrina!