Anneli Östberg ska utveckla Järla

Fd förbundskaptenen Anneli Östberg börjar samarbeta med Järla. Annelie får rollen som ”teamutvecklare” i elitgruppen. Under 2005-2013 var Anneli framgångsrik förbundskapten för orienteringslandslaget. Under hennes år som ytterst ansvarig för landslaget tog Sverige 55 VM-medaljer.

Nu vill hon överföra sin kunskap och energi till Järla.

annelieJag vill utgå från att allt är möjligt i Järla och det tror jag också! Jag upplever att Järla är en förening som vågar sticka ut och göra saker på sitt eget sätt, det tilltalar mig, säger Anneli Östberg.

– Järla har många unga ”hungriga” löpare och ledare som har alla möjligheter till att utvecklas, det är spännande! Jag ser väldigt positivt på det här arbetet.

Anneli kommer att vara med under ett antal av elitgruppens träningsläger och där jobba nära med löpare och ledare för att få dem att utvecklas till starkare individer. Huvudsyftet är att i slutändan få mentalt starkare löpare som klarar att prestera maximalt under press.

Anneli kommer också att jobba med teamutveckling av hela elitgruppen där ledstjärnan är att laget stärker individen.

– Jag har mycket bra erfarenheter av Anneli då hon var förbundskapten. Det känns verkligen kul att hon nu kommer till Järla. Jag tror att vi kan utvecklas mycket genom samarbetet med henne och hennes spetskompetens och energi, säger Hasse Holmberg i elitkommittén.
Anneli kommer att vara med redan på elitgruppens första träningsläger 24-26 januari i Stockholm.

Läs en intervju med Anneli på Järlabloggen www.blogg.jarla.com

www.blogg.jarla.com