Järla tar över Stockholms Brantaste

jarlawebbsb

Järla kommer att ta över backlöpningstävlingen Stockholms Brantaste. 2016 kommer vi att vara medarrangör och från och med 2017 kommer vi själva att driva tävlingen.

Stockholms Brantaste är ett backlopp och löpartävling i Hammarbybacken med en total stigning på 255 höjdmeter fördelade över tre backar och 3,3 km löpning. Start längst ner och målgång på toppen. 2015 hade man 1137 deltagare anmälda.

– Vi är glada över chansen att få ta över Stockholms Brantaste. Vi har i styrelsen en tid diskuterat ytterligare någon typ av tävling eller aktivitet i linje med vårt övriga arrangemangsutbud. Stockholms Brantaste passar då perfekt, både vad gäller vår övriga verksamhet och arrangemangskultur. Med Stockholms Brantaste, Sicklaloppet och Järladubbeln får vi nu ett bra utbud av tävlingar för både löpare och orienterare, från asfalt till storskog, från vår till höst, säger Fredrik Brandhorst.

Stockholms Brantaste arrangeras idag av Stockholms Brantaste IF som är grundat av ett kompisgäng delvis bestående av orienterare. Stockholms Brantaste går alltid i slutet av maj och i år är tävlingsdatum lördag 28 maj.

–  Vi har drivit Stockholms Brantaste nu i fem år och det har varit otroligt roligt, omtyckt och framgångsrikt. Vi har gjort allting vid sidan av våra ordinarie jobb som ett roligt kompisprojekt, men nu har vi kommit till en punkt där vi av olika anledningar fått mindre tid för att driva arrangemanget vidare. Vi är därför väldigt glada att Järla nu kan fortsätta att utveckla och driva vidare Stockholms Brantaste, säger Ulf Troeng, Stockholms Brantaste IF.

Under 2016 då Järla är medarrangör består Järlas Stockholms Brantaste-grupp av Mattias Millinger, Harri Karlsson och Erik Berzell som ska vara med och lära sig förberedelser och genomförande av arrangemanget. På tävlingsdagen 28 maj 2016 behövs 40 funktionärer från Järla vilka styrelsens Michael Refors är funktionärsansvarig för. Även Sicklaloppets projektledare Jonas Andersson kommer delvis att vara inblandad i Stockholms Brantaste för att på sikt samverka med Sicklaloppet.

 

Artikel  i NVP: www.nvp.se/Sport/sicklaloppet-expanderar–tar-over-lokal-konkurrent

 

Mer info om Stockolms Brantaste:

www.stockholmsbrantaste.se

https://www.youtube.com/watch?v=pgBeRvXSo-0