Samarbetet med Baselland på ny nivå

Anders HolmbergSedan 2010 har Järla haft OLV Baselland som vänklubb och samarbetat på elitnivå. Nu tas det samarbetet till en ny nivå då nästan 20 Basellandlöpare är här den här veckan och tränar med oss.

För första gången har vi på lördag ett gemensamt kombinationslag i en stafett vilket också innebär att Anders Holmberg springer första sträckan i kombinationslaget Baselland/Järla.

– Jag tror att det finns stora möjligheter att utveckla samarbetet mellan Järla och Baselland. Vi kan ytterligare utöka utbytet – alltså att ännu fler löpare fran Sverige kommer till Schweiz på läger och tävlingar och vice versa, säger Anders Holmberg.

– Vi hade gärna haft ett eget fullt lag med Baselland i 25-manna men nu har vi ett kombinationslag med Järla vilket är toppen! Det visar också att vi är seriösa i samarbetet mellan de båda klubbarna och alla från Baselland tycker det är jättekul att vara här.

– Jag har också en ond hälsena och är långt ifrån topptränad så jag känner också att jag inte har att göra i Järlas förstalag, säger Anders Holmberg inför 25-manna.