Signe Klinting klar för Järla

signehemsidaDanska landslagslöparen Signe Klinting, 25, kommer att börja tävla för Järla från och med i sommar. Signe har bland annat varit 12:a i VM och tagit flera medaljer i junior-VM, Vi hälsar Signe varmt välkommen till Järla!

Signe kommer att studera vid Karolinska Institutet i Stockholm två år och väljer nu Järla som klubbadress under den tiden.

– Jag har alltid haft en önskan om att plugga och bo i Sverige eller Norge, så när det var dags  att välja en Master, undersökte jag möjligheterna runt om i Norden. Stockholm känns som en stor och spännande stad med bra möjligheter for både studier och orientering. Valet på Järla var enkelt, det känns som en riktigt bra klubb med en god, social elittrupp, och så kommer jag att bo nära Järlagården tillsammans med Emma och Rasmus, säger Signe.

Signe kommer att bli ett bra tillskott i den redan mycket starka tjejtruppen i Järla.

– Det känns fantastiskt roligt att få välkomna Signe till Järlafamiljen! Hon kommer att betyda mycket i Järlas utveckling, i träningsmiljön och i tävlingar men också socialt. Vi vill också fortsätta att skapa en miljö för människor att utvecklas, både individuellt som personer men också i vägen mot den absoluta orienteringseliten, säger damelitledare Peter Hemmyr.

Signe kommer att börja att tävla för Järla vid O-ringen i sommar.

Läs mer om Signe på Järlabloggen www.blogg.jarla.com