Medlemsavgift

Det är enkelt att bli medlem i Järla Orientering. Fyll bara i anmälningsformuläret, som du hittar här, så återkommer vi med mer praktisk information som du kan behöva för att börja träna och tävla. Vi erbjuder orienteringskurser för barn, ungdomar och vuxna, oftast i april-maj, men det går även bra att börja orientera vid andra tidpunkter på året. Då kan nybörjarna behöva lite extra stöd av sina föräldrar för att komma igång på träningen.

Medlemsavgiften är låg och man får väldigt mycket för pengarna i form av tävlingsavgifter, läger, träning och andra aktiviteter. I gengäld får man ställa upp och hjälpa till vid klubbens egna arrangemang som Sicklaloppet, orienteringstävlingar och med julgransförsäljning.

Föräldrar till orienterande barn och ungdomar välkomnas att delta i verksamheten medan barnen och ungdomarna tränar och tävlar. Just möjligheten för alla familjemedlemmar att vara aktiva ses av många som en av de största fördelarna med orienteringssporten. Föräldrarna kan dessutom fungera som ett stöd för sina egna barn på träning och tävling genom att fungera som ”skugga”, dvs att efter i skogen. Föräldrar hjälper även till i verksamheten med att koka soppa på någon tisdagsträning om året, klubbens egna arrangemang och med julgransförsäljning. Föräldrar kan även göra stor nytta som hjälpledare på träningar, läger och andra aktiviteter.