Dansk dynamit till Järla

nyahemsidan

Danmarks två bästa orienteringslöpare Emma Klingenberg och Rasmus Thrane Hansen väljer Järla när de flyttar till Stockholm i sommar.

Både Klingenberg, 21, och Thrane Hansen, 23, är internationella topplöpare och har båda kommit sexa på VM som bäst och tidigare vunnit junior-VM. Emma vann Jukolastafetten med sin danska klubb OK Pan Århus i somras då hon gick loss alldeles i slutet av sista sträckan och kunde avgöra.

– Vi har besökt många av de bästa klubbarna i Skandinavien inför vår flytt och vi har valt Järla för att man har en bra elitverksamhet och en bra och rolig gemenskap. Järla har en miljö där vi kan fortsätta att utvecklas, det är viktigt för oss, säger Rasmus Thrane Hansen.

Emma och Rasmus var och besökte och tränade med Järla så sent som i december.

– Under besöket blev vi väldig fint mottagna av Järla. Vi tyckte att Järla verkade vara en klubb full med glada och tillmötesgående människor och på träningarna fick vi hård sparring av många duktiga. Vi fick intrycket att man satsar hårt och vi gläder oss att bli en del av Järla! säger Emma Klingenberg.

Emma Klingberg och Rasmus Thrane Hansen kommer att flytta till Nacka i sommar för att fortsätta sina universitetsstudier och börja tävla för Järla vid halvårsskiftet. O-ringen i Skåne blir troligen första tävlingen i Järlakläderna.

– Emma och Rasmus blir en riktigt vitaminkick för oss i Järla, både socialt och i tränings- och tävlingssammanhang. Vi är verkligen glada att de har valt Järla och vi hälsar de varmt välkomna till oss under 100-årsjubileumet, säger elitansvarig Anders Asplund.

Läs mer om Emma och Rasmus på Järlabloggen. www.blogg.jarla.com

Till Nacka-Värmdö Postens artikel