Eva-Lotta har lämnat oss

Eva-Lotta HallEva-Lotta Hall, allas vår Lotta, endast 54 år har lämnat oss. Eva-Lotta har kämpat länge mot sin cancer, för bara några veckor sedan var Lotta pigg och svarade fint på sin medicinering. Hon försökte hålla igång med sin stavgång och cykling, en för Lotta alltid viktig ingrediens i sin vardag. Det var sviterna efter en blodförgiftning som skulle ta henne ifrån oss. Det gick så fort, på bara några dagar, och det är fortfarande helt overkligt.

Lotta var med i begynnelsen av Järlas äventyrsvecka och har alltid varit den som tagit hand om barnen på tävlingar och på våra miniknat. Eva-Lotta var en estet och ville omge sig av vackra saker, musik och färg. Vi är många som minns hur hon ihärdigt såg till att smycka middagsborden på Järlas årsfester med blommor. I sitt yrkesliv var Lotta den självklara förskoleläraren som gillade att ta med barnen ut i naturen och träffa Mulle. Så sent som för en månad sedan nämnde hon att hon vill tillbaka och jobba för att få träffa sina små barn på förskolan.

Lottas första kontakt med Järla Orientering var i mitten av 70-talet då hon träffade Anders på femdagars i Schweiz. Det sade klick direkt och efter något år lämnade Lotta Västergötland och flyttade till Nacka. Så småningom kom barnen, de fina flickorna, Anna -88, Klara -91 och Nora -99 som alla springer och åker skidor i våra skogar.

Lottas idrottsliga insatser var förutom orientering, stavgång, cykling också längdskidåkning. Hon älskade att åka skidor och har genomfört många lopp i Järlas namn, Öppet spår, Maricialonga, Tjejvasan och mängder av mil i längdspåren.

Det är med stor värme vi minns Lotta och vad hon betytt för sin familj, sina vänner och alla barn. Vi är många som tänker på Lottas anhöriga. Vi ska hjälpas åt att få livet att gå vidare. Vi kan inte få Lotta tillbaka, men vi kan minnas henne och ha henne med i våra tankar. Vi kan göra saker hon gillade och vi kan se till att Anders och flickornas fortsatta liv blir fyllt med gemenskap och värme från och med oss Järlaiter.

Ibland liksom hejdar sig
tiden ett slag
och någonting alldeles
oväntat sker.
Världen förändrar sig
varje dag
men ibland blir den aldrig
densamma mer

Lena Jansson

Comments

  1. Putte och Marie says

    Jättefint skrivet Lena
    Våra tankar går till Anke med familj

  2. Anki Holmberg says

    Så fint skrivet Lena!

  3. Kan bara hålla med i vad Lena skrivit.

Speak Your Mind

*