JÄRLAS TJEJER TREA I JUKOLA EFTER DRAMA

treajukola

Järlas tjejer gjorde återigen en kanonstafett och blev trea bland 1400 lag efter en mycket dramatisk slutsträcka på Jukolatafetten i Paimio utanför Åbo. Andralaget slutade 40, tredjelaget 173 och fjärdelaget 483. Nytt klubbrekord för samtliga lag.

– Det var första gången på länge jag sprang startsträckan och jag fick kriga varje meter. Jag orienterade inte helt bra och var vid fel gaffel på flera ställen och fick jaga. Jag borde gjort bättre men det är grymt med tredjeplatsen, säger Karro Ohlsson.

Elsa Jansson på andra sträckan gjorde precis som på 10-mila ett kanonlopp. Efter drygt halva den sex kilometer långa sträckan hade hon plockat in de två minuterna hon gick ut efteråt och var uppe i täten.

 – Jag är jättenöjd med mitt lopp. Jag orienterade på samma sätt som på 10-mila eget lopp. Jag kände att jag var i täten men gjorde tyvärr en liten miss på slutet. Det var jättekul att komma trea!

Tredjesträckan sprang Emma Klingenberg som gjorde ett stabilt lopp, hela tiden någon minut efter Leksands Helena Jansson.

– Jag gjorde ett bra lopp med ett par mindre misstag men är på det stora hela nöjd, sa Emma efter målgång när hon skickat ut Elin i slagläge.

Elin gick ut en dryg minut efter ledande Leksands OK. Påväg mot TV-kontrollen efter 10 minuter hade hon plockat tid innan hon gjorde ett stort misstag i direktsändning.

– Jag gick ut hårt för att inte Domnarvet skulle ikapp. Sen fick jag ett totalt hjärnsläpp och sprang till samma TV-kontroll som sträcka 1-3. Min första tanke tanke var att det var feltryckt kodsiffra. När jag tittar upp ser jag Emma stämpla på andra sidan sjön. Efter det gjorde jag en stressmiss på kontrollen efteråt då jag 180grader fel. Sen tappade känslan helt efter det. Trea på jukola är skitbra. Hade jag gjort en vanlig bom hade jag accepterat det men nu känns det piss, säger en mycket besviken Elin efter målgång.

Comments

 1. Marika A. Skantze says

  Kan bara hålla med Helene och Leif – man pallar knappt att se/höra:) Men ni levererar gång på gång! Stort Grattis!!!

 2. PER LEMBRE says

  Superkul!

 3. Helene och Leif says

  Kan idrott bli mer dramatiskt än det var i eftermiddags? Jättegrattis till ytterligare en pallplats, tjejer!!
  Grattis även till er andra för era suveräna prestationer!

 4. Fredrik B says

  Grattis tjejer, allihopa! Riktigt bra jobbat!
  (rätt spännande också.)