Jens Rönnols slår till med SM-guld direkt!

Jens Rönnols tog i natt ett mycket sensationellt SM-guld i seniorklassen när natt-SM avgjordes strax söder om Hallsberg.
Jens tog guldet med 14 sekunders marginal till tvåan Kent Ohlsson, Södertälje-Nykvarn Orientering och trean Oskar Daniels, Attunda OK på en tuff bana med över 90 minuters segrartid.

– Jag gjorde en väldigt bra inledning och tog sen en långt vänstervägval på långsträckan till femte kontrollen som jag tror var bra. Därefter har jag orienterat mycket bra utom en två minuter miss på bokontrollen, en liten höjd i ett grönområde som många haft problem med. Terrängen och den långa segrartiden har gjort det tungt men jag har tuggat på hela loppet sa en glad och överraskad Jens efter loppet.

Med tre kilometer kvar av den 14 kilometer långa banan blev Jens ikappsprungen av fransmannen Thierry Gueorgiou och var därefter med honom in i mål. Thierry vann tävlingen men tävlade inte om SM-medaljerna då han inte uppfyller SM-kraven eftersom han inte tävlar för en svensk klubb.
Segern var Järlas andra nånsin på seniornivå efter Olle Boströms SM-guld, även det på natt 2015.
Se Järlas tidigare SM-medaljörer

Jens är väl bekant med terrängtypen efter att ha bott fyra år i Hallsberg då han gick på orienteringsgymnasium där.

Även övriga Järlalöpare tog fina placeringar. Anna Dahlgren-Rosén var sexa i D20, Sara Sjökvist 9:a i D21 och David Bejbom 12:a i H21 (14:e i tävlingen).