Säsongen närmar sig…

ÄventyrsveckanOrienteringssäsongen närmar sig nu på allvar. Det är nästan helt barmark i våra skogar och snart är även tävlingarna igång.
På tisdag kör vi igång lite smått med orienteringsövningar från Järlagården för samtliga nivåer.
De tre första tisdagarna blir det olika former av nattorientering innan sommartidsomställningen kommer med ljuset. Information om träningarna kommer att finnas i kalendern på hemsidan samt i veckobrevet.
För att logistiken kring träningarna ska fungera har vi som vanligt ett kontrollutsättningsschema med instruktioner om hur det går till. Notera när det är din tur att vara träningsvärd.
Även på torsdagar finns möjlighet till teknikträning då vi är med i ett träningssamarbete tillsammans med en handfull andra söderortsklubbar. De träningarna genomförs på lite mindre kända kartor. Det gäller för alla från 13 år och uppåt och vill vässa sin orienteringsteknik. Dessa träningar sätter igång i månadsskiftet mars-april.
Inom kort startar även tävlingssäsongen.
Torsdagen den 19:e mars kör vi årets Natt-KM från Farstaborg i Gustavsberg. Anledningen till att vi kör det redan nu är att vi får då ett bra nattpass inför 10-mila och hinner köra innan sommartiden tvingar oss till en sen start. Vi hoppas många tar chansen och springer. Anmälan gör du här
Våren är även stafetternas tid. Måsenstafetten, Kolmårdskavlen, Rånässtafetten, Stigtomtakavlen och till sist 10-mila (vid Arlanda). Det är roligt att springa stafett och det finns klasser i alla svårighetsgrader, även för vuxna nybörjare. I Eventor finns alla vårens stafetter upplagda för intresseanmälan så gå in och anmäl dig nu!
Under Kristi Himmelsfärdshelgen 14-17 maj har vi planerat en gemensam resa för hela klubben till Säter i Dalarna. Där kommer det gå fyra stora tävlingar. Boende kommer ske i stugor och vi hoppas att det kommer med både ungdomar, elitlöpare och äldre. Anmälan görs i Eventor.